Sälja fastighet eller tomt i Östersund

Mäklare som är proffs på att sälja tomt och fastighet i Östersund

Välkommen att anlita oss när du önskar sälja en fastighet eller tomt i Östersund. Våra kompetenta, erfarna och serviceinriktade mäklare hjälper dig genom hela fastighetsaffären – från första mötet med besiktning till kontraktsskrivning och överlämnande. Vi hjälper dig hela vägen när du vill sälja din fastighet.

Vill du boka ett möte eller veta mer om våra tjänster? Välkommen att kontakta oss så återkommer vi inom kort. Värderingen är kostnadsfri och utan förpliktelser – du binder inte upp till något utan har rätt att avbryta när du vill.

Vi har sålt många tomter i Östersund genom åren

Vi är en mäklare i Östersund med lång erfarenhet av att sälja tomter och fastigheter, stora som små. Vi har genomfört många lyckade fastighetsaffärer och har många nöjda och återkommande kunder.

Vi jobbar alltid med kunden i fokus, oavsett om det handlar om att sälja en bebyggd fastighet eller en obebyggd tomt. Kommersiella fastigheter, industrilokaler, idrottshallar, bostäder – oavsett vad syftet är med tomten kan vi hjälpa dig att hitta flera seriösa spekulanter. Att kunden är nöjd är alltid det viktigaste för oss.

Ambitiösa och kunniga mäklare i Östersund

På vårt kontor arbetar mäklare som brinner för att din tomtförsäljning ska flyta på så smidigt som möjligt. Vi ser den fulla potentialen i varje tomt och ser till att sätta fokus på de positiva bitarna och de som kan förbättras.

Sälja fastighet/tomt – frågor och svar

Hur går en tomtförsäljning till?

En tomt kan säljas med hjälp av mäklare eller på egen hand – men vi rekommenderar att du anlitar oss redan från början. Vi kan hjälpa dig fram till en enklare process där du inte faller i de gropar som en fastighetsaffär ofta kan medföra. Vi börjar med en värdering och följer upp med en marknadsföring, visningar, budgivning och kontraktsskrivning. Dessutom finns det en hel del regler att förhålla sig till om tomten ska avstyckas, vi har full koll på vad som gäller i regelverket.

Vad påverkar priset på en fastighet eller tomt?

Priset på en fastighet/tomt påverkas av många olika saker. Tomtens area, eventuella servitut och pantbrev, taxeringsvärde, möjligheter till avstyckning, hur kommunikationerna ser ut i området med mera. Möjligheterna att bygga ut och om det finns några byggnader på platsen sedan tidigare har också stor betydelse för priset.

Vad krävs för att en avstyckning?

För en avstyckning ska genomföras måste fastigheten vara lämplig för ändamålet den är avsedd för. Dessutom måste ett förhandsbesked om bygglov ska vara klart innan Lantmäteriet kontaktas. Hur mycket en avstyckning kostar varierar beroende på ändamålet och på en del andra faktorer, exempelvis om det finns en detaljplan för området.

Hur värderas en tomt?

Arean, möjligheterna att bygga, avstyckningsmöjligheter och om det finn el, vatten och fiber framdraget till tomten är saker som har stor betydelse när en tomt ska värderas.

Välkommen att kontakta oss – vi är en ledande mäklare när det handlar om att sälja tomter och fastigheter i Östersund med omnejd.

Vi kan hjälpa dig sälja din tomt eller fastighet i Östersund.